Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kerstmarkt (sociaal-emotioneel, motorisch)

Kerstmarkten zijn een gezellige traditie. Houd in jouw kindercentrum de allerleukste: een multiculturele decembermarkt. Zoek inspiratie bij ouders en in de buurt.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-019-0155-4/MediaObjects/41189_2019_155_Fig4_HTML.jpg

4 tot 8 jaar

Eten en drinken: van de traditionele Nederlandse kersttulband tot Antilliaanse ayaca (snacks met kip) en Turkse baklava (toetjes van bladerdeeg met honing). Met de oudste kinderen kun je aan het bakken slaan.

2 tot 4 jaar

Decoraties: hoe ziet het er thuis uit tijdens de decemberdagen in een Antilliaans, Grieks of Syrisch gezin? Kunnen ouders foto’s daarvan delen, zodat je dit als inspiratie kunt gebruiken voor creatieve sessies met de kinderen? Natuurlijk is het puur ter inspiratie, de kinderen mogen de materialen, kleuren en vormen op hun eigen manier gebruiken.

Alle leeftijden

Muziek: tijdens deze sfeervolle markt wissel je allerlei soorten muziek af. Als je bang bent om de culturele plank mis te slaan, vraag ook joodse, hindoe- en moslimouders om een cd met feestelijke muziek mee te brengen, die volgens hen past bij een kinderfeestje.

Alle leeftijden

Kleding: wat dragen de gezinnen thuis tijdens de feestdagen? Een van de kramen tijdens de kerstmarkt kan worden ingericht als een verkleedhoek met veel spiegels. Glitter and glamour met mooie sieraden en veel shawls, kleurrijke Antilliaanse kleding, een traditionele Japanse kimono en mooie Marokkaanse hoofddoeken. Laat ouders en kinderen spelen met kleding.

Andere activiteiten:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.