Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sinterklaas (ruimtelijk inzicht, sociaal-emotioneel)

Het typisch Nederlandse Sinterklaasfeest dat op 5 december wordt gevierd, kent hier iedereen. Het is gebaseerd op bisschop Nicolaas van Myra die vele eeuwen geleden in Azië leefde en bekend stond om zijn gulheid. Laat de Pieten gewoon achterwege en houd een feestje van geven en elkaar verrassen.

2 tot 4 jaar

Inpakken: cadeautjes inpakken is een goede oefening voor het ruimtelijk inzicht en de motoriek. Laat de kinderen voorwerpen in allerlei formaten doosjes passen en vervolgens kiezen uit het juiste formaat inpakpapier. Vervolgens kunnen ze met plakband stoeien of proberen er een touwtje om te knopen. Voor extra uitdaging kan je ze voorwerpen met grillige vormen geven, die lastig in te pakken zijn (een ster of bal bijvoorbeeld). Kijk ook hoe de kinderen reageren op verpakkingsmateriaal dat net even anders is: bubbeltjesplastic, textiel, tafelzeil, zilverpapier, enzovoort.

4 tot 8 jaar

Surprises: een van de leukste elementen van het Sinterklaasfeest. Maak surprises met een grapje. Verstop cadeautjes in een lekker vieze verpakking met plakkerige honing of stroop of vries ze in voor de oudere kinderen, die hun cadeau kunnen laten smelten op de verwarming of er in mogen hakken met een hamertje. De oudste kinderen kunnen voor elkaar een surprise maken. Ze gaan zelf nadenken: wat vindt mijn vriendje of vriendinnetje leuk? Voetballen? Verstop het cadeautje in een kapotte voetbal. Ze is gek op pannenkoeken? Rol het geschenk in een koude pannenkoek en verstop het in een stapel.

Alle leeftijden

Geven: maak leuke Sinterklaasgiften voor ouderen of zieken in de buurt. Smelt chocola in allerlei grillige vormen, besprenkel ze met nootjes en gekleurde sprinkels en doe ze in mooi versierde zakjes of doosjes. Ga ze in kleine groepjes bij buurtbewoners brengen.

Andere activiteiten:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.