Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marijke Schuurkes (PPINK) – PPINK wil meepraten

In Nederland zijn 77.000 mensen werkzaam in de Kinderopvang. 77.000 mensen die hun vak met liefde voor het kind uitvoeren. 77.000 vakmensen. Een vak dat elke keer weer zo belangrijk blijkt te zijn.

De kinderopvang is een dynamische branche die zich snel ontwikkelt. Een branche waar nu weer groei is, maar die soms ook wordt afgeremd al naar gelang de politieke wind waait. Dat heeft invloed op de dagelijkse praktijk. Net zoals de nieuwe kwaliteitseisen en samenwerking met het onderwijs. Over deze veranderingen is veel gepraat: in de politiek, met werkgevers, met de vakbond en met ouders.

Veelal zijn pedagogisch professionals bescheiden; als het op hun werk aankomt, te bescheiden. Want het is nogal wat dat zij doen. Pedagogisch medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de burger van de toekomst. Ja, de partij die steeds ontbreekt in deze setting, staatssecretaris Van Ark, is de beroepsgroep pedagogisch medewerkers zelf!

“Hoe denken wij over de veranderingen in ons vak, over de kwaliteitseisen aan de opvang, over permanente opleiding, over intervisie en een extra coach die je vertelt wat er goed en niet goed gaat. Wij staan op de groep en weten wat belangrijk is, wij hebben zelf een mening over de veranderingen, over wat nodig is in de opleiding, over de beroepshouding, over de inhoud van het werk, over de ontwikkelingen in de branche. We praten graag zelf mee over ons geweldige vak!”

PPINK vertegenwoordigt pedagogisch medewerkers

Sinds vorig jaar hebben pedagogisch medewerkers een inhoudelijke spreekbuis. Naast dat de vakbond opkomt voor de rechten van de pedagogisch medewerker, willen zij als beroepsgroep ook inhoudelijk meepraten over het vak. En daar komt PPINK om de hoek, de beroepsvereniging voor pedagogisch medewerkers wil meepraten als overheid, werkgevers, vakbonden en ouders weer in conclaaf gaan.

Welke richting willen we op?

PPINK geeft in haar programma, als de stem van de pedagogisch professional, richting aan haar toekomst. Welke ontwikkelingen signaleren we en wat vinden we ervan? Hoe kunnen we aan de (nieuwe) eisen voldoen? En hoe kan PPINK daaraan bijdragen.

Komende blogs licht ik steeds een onderdeel van ons programma toe en de actie van PPINK daarop. Praat erover mee en zeg wat je ervan vindt.

Kinderopvang is een vak. Een vak waar we trots op zijn.


Speerpunt: Erkenning, waardering en trots

De pedagogisch medewerker is mede-opvoeder van kinderen in hun meest vormende periode. Het vraagt vaardigheid, verstand en betrokkenheid om jonge mensen een goede basis mee te geven waardoor ze zich sociaal-emotioneel in geborgenheid kunnen ontwikkelen tot burgers van de toekomst. Het vak van pedagogisch medewerker verdient meer maatschappelijke waardering en erkenning.

PPINK stimuleert de trots op het eigen beroep en bevordert de waardering en erkenning voor het werk van de pedagogisch medewerkers bij ouders, werkgevers, scholen en overheid.

Komende periode vind je ons overal in Nederland. Op de dag van de pedagogisch medewerker (20 september) trekken we het land in en vertellen de pedagogisch medewerkers in het land hoe wij hun werk waarderen.


Vragen, ideeën, opmerkingen, lid worden?

www.PPINK.nl  info@ppink.nl

De vorige keer schreef Marijke Schuurkes


Privacy op de groep na de Wet AVG; dat is nog best een uitdaging, vindt Marijke. Want het lijstje van kinderen met een voedselallergie dat op de kastdeur hangt en wat je even checkt als er wat gegeten of gedronken wordt, dat mag niet meer. En het lijstje met medicijnen, idem dito. Dat moet in de kast en de kast moet op slot kunnen en niet iedereen krijgt zomaar een kastsleutel. Lees Marijkes vorige blog over privacy


 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.