Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BK: Samenwerken belangrijker dan samengaan met onderwijs

De leden van de Brancheorganisatie Kinderopvang willen inhoudelijk en op pedagogisch gebied samenwerken met het onderwijs. Maar de meerderheid vindt niet dat dit binnen integrale voorzieningen zou moeten. Dit blijkt uit een enquête onder leden.
1 Samenwerken onderwijs.jpg
Samenwerken met het onderwijs wordt belangrijk gevonden

Om te bepalen wat de toekomstige koers zou moeten zijn van de Brancheorganisatie heeft het bestuur een enquête uitgezet onder de leden. De uitkomsten hiervan werden door bestuurslid Eddy Brunekreeft en Ed Buitenhek gepresenteerd op de druk bezochte ALV op 5 oktober in Schipluiden.

Conclusies

De belangrijkste conclusies:

  • De meerderheid van de leden wil een inhoudelijk pedagogische samenwerking met scholen;
  • Een minderheid vindt dat dit binnen een integraal voorziening zou moeten;
  • Een kleine meerderheid denkt dat we toch rekening moeten houden met het feit dat de integrale voorzieningen er op termijn gaan komen;
  • De meerderheid vindt dat de BK zich niet sterk moet maken voor compensatiemaatregelen (subsidie) om deze samenwerking te ondersteunen.
  • Een grote meerderheid vindt dat de gastouderopvang een aparte opvangvorm moet blijven;
  • De toegankelijkheid voor alle kinderen is het belangrijkste streven van de BK. 

Hoe ziet het landschap van brede scholen eruit? Oberon deed hier onlangs onderzoek naar. Vaak liggen er pedagogische motieven aan een samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs ten grondslag. Lees meer over dit onderzoek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.