Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bink start mbo-4 opleiding met erkend sportcertificaat

Kinderopvangorganisatie Bink start komend schooljaar met een mbo 4-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (BBL), waarbij studenten het branchecertificaat Leider Sportieve Recreatie kunnen behalen. Daarbij hebben ze uitzicht op een baan bij een van de locaties van Bink.
Fotolia

Bink start op 25 september 2019 met de eerste groep studenten voor de 2,5-jarige BBL-opleiding op mbo 4-niveau. De studenten gaan een avond in de week en een woensdag in de maand naar school en werken daarnaast 14 tot 27 uur op een van de kinderdagverblijven of bso’s van Bink in Hilversum en Soest. ‘Deze combinatie van werken en leren maakt het ook voor mensen die een inkomen nodig hebben haalbaar om een opleiding te volgen’, laat Bink weten.

Erkend sportcertificaat

De studenten worden niet alleen opgeleid tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker, maar kunnen ook het erkende branchecertificaat Leider Sportieve Recreatie (LSR) behalen. Voor bso-medewerkers biedt dat bijvoorbeeld de mogelijkheid om werken bij de bso met een andere baan te combineren.

Personeelstekort

Karen Smulders, opleidingscoördinator bij Bink: ‘Het wordt steeds lastiger om gekwalificeerde medewerkers te vinden. Daarom zijn we in 2018, in samenwerking met ROC Midden Nederland, gestart met een mbo 4- en mbo 3-opleiding. En nu starten we dus weer met een nieuwe BBL-klas, maar dan met de unieke toevoeging dat je ook een erkend sportcertificaat kunt halen.’

Geïnteresseerd? Meer informatie over de opleidingen van Bink is hier te vinden.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.