Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijna alle locaties Speelwerk maken doorstart

De locaties van het failliete Speelwerk zijn bijna allemaal overgenomen door een andere kandidaat. Doomijn kinderopvang neemt de meeste locaties over (60). Ongeveer 290 medewerkers kregen een aanbieding van Doomijn. Zeven verschillende partijen hebben de afgelopen week nog eens vijftien locaties overgenomen.
Bijna alle locaties Speelwerk maken doorstart
Foto: ANP Photo

Met de overeenstemming met Doomijn is tweederde van alle Speelwerklocaties overgenomen. Doomijn, zelf vooral actief in Zwolle en ruime omgeving, breidt haar gebied enorm uit door de overname onder andere in Groningen, Friesland, Drenthe en het noorden van Overijssel.

Lokale overnames

De overige vijftien locaties worden overgenomen door zeven verschillende ondernemers. Één medewerker en een voormalig medewerker van Speelwerk hebben zelf locaties overgenomen. Andere overnemende partijen zijn Kinderopvang Meerdijk in Emmen, Stichting Westerwijs, Voor Dag en Dou in Appelscha en een partij in Heerenveen. Bijna alle locaties van Speelwerk zijn hiermee gered.

Over Speelwerk

Speelwerk Kinderopvang onderscheidde zich de afgelopen jaren onder andere met het Kinderdagverblijf van het Jaar in 2011 Villa Petit Paradis in Meppel. Lees meer in het bericht Speelwerk Groep failliet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.