Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder verlaat UN1EK na 15 jaar

Een wisseling van de wacht bij UN1EK Onderwijs en Opvang. Bestuurder Claudia Doesburg vertrekt na vijftien jaar bij eerst SKV en later UN1EK: ‘Loslaten is niet makkelijk maar wel goed voor mijn eigen ontwikkeling en die van de organisatie.’ Wie haar opvolgt is nog niet bekend.
Claudia Doesburg. Foto: UN1EK

Dat laat UN1EK in een persbericht weten. Bestuurder Claudia Doesburg zal per 1 november 2019 de organisatie verlaten. Openhartig schrijft ze in het persbericht:

‘Na 15 prachtige jaren bij eerst SKV en later UN1EK voel ik dat het tijd is voor een nieuwe weg. Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier gewerkt aan de (door)ontwikkeling van eerst SKV en later UN1EK, organisaties waarbij de ontwikkeling en het belang van kinderen centraal staan.

In de afgelopen jaren ben ik geraakt door jullie bevlogenheid en betrokkenheid. Ik heb oprecht genoten van alle contacten en de samenwerking: UN1EK is een deel van mijn leven geworden. Maar ik voel dat het tijd is om UN1EK los te laten. Loslaten is niet makkelijk maar wel goed voor mijn eigen ontwikkeling en die van de organisatie. Ontwikkeling in alle facetten heeft altijd centraal gestaan in mijn werk en nieuwe energieën en inzichten opdoen in een andere werkomgeving is op dit moment goed voor mijn eigen ontwikkeling.’

‘Betreuren’

Per 1 november zal zij een nieuwe bestuursfunctie bekleden bij een andere organisatie. UN1EK zegt het te betreuren dat zij deze stap zet, maar respecteert haar keuze en is Claudia ‘dankbaarheid verschuldigd voor haar inzet, haar visie en haar betrokkenheid’. De Raad van Toezicht benoemt op korte termijn een interim lid van het College van Bestuur. In de komende maanden zal een besluit worden genomen over de structurele invulling van de vacature.

5.000 kinderen

UN1EK biedt met ruim 750 werknemers kinderopvang aan 5.000 kinderen in de regio’s Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. UN1EK heeft twaalf integrale kindcentra, vier scholen voor christelijk basisonderwijs met peuteropvang en buitenschoolse opvang, diverse dagopvanglocaties, een gastouderbureau en een sport & outdoor bso.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.