Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bekijk wat jij gaat verdienen per 1 juli 2020

Met een nieuwe cao Kinderopvang, komen ook nieuwe salarisschalen. In het functieboek staat welke loonschaal past bij jouw functie. Ook worden per 1 juli de ID-salarisschalen aangepast aan het verhoogde wettelijk brutominimumloon (WML).
iStock

Het arbeidsmarktplatform Kinderopvang Werkt! heeft onlangs de salarisschalen gepubliceerd, behorende bij de cao Kinderopvang 2020-2021. Daarin zijn de salarisverhogingen die ingaan per 1 juli 2020 én 1 januari 2021 meegenomen.

Salarisschalen

Bekijk de verschillende salarisschalen en de bijbehorende treden, inclusief de oude en nieuwe bedragen, in deze tabel. In het functieboek in cao Kinderopvang zijn de meeste beschrijvingen opgenomen van de in de branche kinderopvang voorkomende functies. In de cao wordt bepaald welke salarisschalen gelden voor deze functies. Bekijk het functieboek >>

Wettelijk brutominimumloon

Per 1 juli 2020 wordt ook het wettelijk brutominimumloon verhoogd van 1.653,60 euro naar 1.680,00 euro per maand. Dit betekent dat ook de tabel met de ID-salarissen aangepast moet worden. ID-banen zijn in- en doorstroombanen: gesubsidieerde banen die bedoeld waren voor bijstandsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De banen zijn inmiddels afgeschaft. (Bron: BMK) De tabel zelf blijft wel beschikbaar. Bekijk de tabel ID-salarissen per 1 juli 2020 >>

Vragen over jouw salaris? Bespreek ze met je leidinggevende, of kijk bij de veelgestelde vragen over salaris op de website van Kinderopvang Werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.