Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bedrijf stint start met voorbereidingen verbeterontwerp

Frida Noordzij
Het bedrijf achter de stint is gestart met de voorbereidingen voor een technisch aangepaste stint. Ook is er een rijtraining ontwikkeld, zodat gebruikers van de stint met een certificaat de weg op kunnen. Nu is het wachten op de minister…
ANP

‘Voor verschillende scenario’s waarin de stint niet meer geschorst is, treffen we voorbereidingen.’ Dat stelt Edwin Renzen, eigenaar van Stintum, in een brief aan alle kinderopvangorganisaties die een of meerdere stints hebben. De stint werd in oktober verboden op de openbare weg door minister Cora van Nieuwenhuizen, naar aanleiding van de eerste onderzoeksresultaten na het ongeluk in Oss.

Plan van aanpak

De Brancheorganisatie Kinderopvang, BOinK, TU Eindhoven, Frieslandlease en Steijnborg (verzekeraar van de stint) werkten samen aan een plan om de stint met aanpassingen zo snel mogelijk weer de weg op te krijgen.

Testen

Het bedrijf is begonnen met de risico analyses en het testen van mogelijke technische aanpassingen aan de stint. Met leveranciers wordt gekeken naar de levertijden, zodat eventuele onderdelen tijdig besteld en ontvangen worden.

Online training

Ook ligt er een rijtraining klaar, waarmee gebruikers van de stint online (e-learning) een certificaat op naam kunnen behalen. “Er zullen zowel ‘Train de Trainer’- als ‘behaal certificaat’-trainingen worden aangeboden”, meldt Renzen.

Support

In de brief bedankt hij de branche voor de ‘ongelofelijke support’ die hij en zijn team hebben ontvangen. “Het was zo overweldigend veel dat we niet overal op hebben kunnen reageren. Jullie betrokkenheid bij dit onderwerp heeft ervoor gezorgd dat de belangen achter het product Stint zichtbaar zijn geworden.”

Keuring

Het bedrijf heeft bij TÜV in Duitsland de huidige stint opnieuw laten keuren, met een keuring die gelijk is aan de RDW-keuring van de elektrische bolderkar in 2011. De uitkomst was dezelfde als destijds. Welke aanpassingen er eventueel nodig zijn aan de stints, zal deels afhangen van de resultaten uit het TNO-onderzoek.

Hoorzitting

Vandaag, maandag 3 december, is een hoorzitting over de stint bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). De bezwaren van het bedrijf tegen de gebruikte informatie die tot schorsing van de stint leidde, worden meegenomen in deze hoorzitting, schrijft Renzen. “We hopen dat door de hoorzitting de belangen helder worden en dat deze meegewogen worden in het verdere beslissingstraject.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.