Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bakkers klaar? Bakken voor KiKa maar!

Wie bakt de mooiste, leukste, origineelste cupcakejes? KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) roept bso's, kinderdagverblijven en gastouders op om weer samen met de kinderen te bakken tijdens de jaarlijkse 'Bakken voor KiKa'-maand in maart. Vraag een bakpakket aan, maak samen de mooiste baksels en verkoop deze om onderzoek naar ernstig zieke kinderen te ondersteunen.
bakkers-klaar-bakken-voor-kika-maar
Afbeelding via KiKa.

Het is de vijfde keer dat KiKa deze bakmaand organiseert, om zo op een ludieke manier kinderen actief een rol te geven om andere kinderen die ernstig ziek zijn te helpen. Het idee is simpel: de stichting stelt dankzij sponsoren gratis bakpakketten beschikbaar voor de kinderopvang. Kinderen kunnen daarmee aan de slag en allerlei mooie (én lekkere) baksels te maken, die zij verkopen aan ouders/verzorgers, opa’s, oma’s, buren et cetera. De opbrengst is voor KiKa.

bakkers-klaar-bakken-voor-kika-maar
De inhoud van het bakpakket.

Bakpakket

De inhoud van het pakket bestaat uit:

Om te bakken

-Cupcake mix

-Confetti om te versieren

-Cupcake vormpjes

Om te knutselen

-2 kartonnen borden

-2 kartonnen bekertjes

-Funtastic stiften van edding

Het pakket is gratis, de ontvanger betaalt alleen 6,95 euro voor de verzendkosten. Daarnaast is er ook een activiteitenpakket te downloaden op de website van KiKa, om zelf geknutselde etagères of doosjes met bijpassende labels te maken van de knutselproducten in het bakpakket.

Aanmelden

Kinderopvangorganisaties en gastouders kunnen dit het bakpakket aanvragen voor de start van de actie in maart 2023. Klik hier om je aan te melden >>

Luister nu: KinderopvangTotaal, de podcast

Niet alleen volwassenen kunnen er last van hebben, ook kinderen kunnen ‘huidhonger’ ervaren wanneer er een gebrek is aan aanraking met aandacht. De huid, het grootste orgaan van het lichaam, heeft aanraking nodig. Het belang daarvan is onderbelicht, vindt Corina Elzenaar van Happy Kids Massage. Zij geeft tips voor kinderopvangprofessionals om aanraking uit de taboesfeer te halen. Beluister de podcast

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.