Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties21

Baby in kinderdagverblijf stierf natuurlijke dood

De baby die afgelopen dinsdag overleed in een kinderdagverblijf in Rijswijk, is een natuurlijke dood gestorven. Dit heeft de politie gemeld. Het onderzoek naar de oorzaak van overlijden is daarmee afgerond.

Slachtofferhulp
Dinsdagmiddag werd het kind onwel aangetroffen in bed. Medewerkers van het kinderdagverblijf reanimeerden de baby en werden vervolgens afgelost door de hulpdiensten. Uiteindelijk werd er een traumahelikopter ingezet, maar hulp mocht niet meer baten. Het kindje overleed ter plaatse. De medewerkers van het Rijswijkse kinderdagverblijf zijn opgevangen door Slachtofferzorg. De andere kinderen werden door hun ouders opgehaald.

21 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Beste collega’s, Ik was ontzet toen ik het nieuws hoorden. Dit wil je exht nooit meemaken. Gelukkig blijkt nu dat het kndje aan een natuurlijke dood is gestorven en dat jullie het dus prima hebben gedaan om de hulptroepen in te roepen. Het verwerken zal lang gaan duren en vergeten doe je het nooit meer, maar jullie hoeven nooit te denken… hadden we maar. Heel veel sterkte

 3. Bij deze wens ik jullie heel veel sterkte. Jullie zijn met zo veel betrokkenheid en zorg voor de kinderen die aan je zijn toevertrouwd altijd bezig, dat maakt dat deze gebeurtenis je raakt in je kern. Het is voor de ouders iets wat je niet wil meemaken, maar ook voor ieder van jullie een persoonlijke drama. Heel veel sterkte en hernieuwd vertrouwen in eigen professionaliteit gewenst. Hetty Lieftink, voorzitter toetsingscommissie Managementprijs Kinderopvang, lid Raad van Toezicht Ludens en Impuls

 4. Hier zijn geen goede woorden voor om te omschrijven wat men voelt bij zo’n verschrikkelijke gebeurtenis. Wij leven mee met de betrokken personen en wensen hen veel sterkte toe in het verwerken van dit verdriet.
  Jantine Stoelman
  Kindercentrum De Stoel

 5. Met kinderen werken, is mijns inziens het leukste werk dat er is. Maar wat als er zoiets ergs gebeurd? We denken er allemaal wel eens aan. Als een kind een flinke buil of een botbreuk oploopt op je kindercentrum ben je al van slag maar dan dit. Echt heel erg. Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte de komende tijd.

 6. Beste Collega’s
  Heel veel sterkte toegewenst de komende periode. Het is iets waar iedereen wel eens bang voor is wat niemand hoopt mee te maken. Geef het de tijd om het een plekje in jullie team te krijgen.
  Marion Buitendijk, alg. directeur Rolykids Rotterdam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.