Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Asscher wil twee dagdelen kinderopvang voor alle peuters

Minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher, is achter de schermen bezig om twee dagdelen kinderopvang voor alle peuters in Nederland te realiseren. Dit zou gefinancierd worden met een kinderopvangtoeslag. Dat is te lezen in een brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan minister Asscher. De VNG is niet gelukkig met de manier waarop Asscher deze nieuwe formule vormgeeft.
Asscher wil twee dagdelen kinderopvang voor alle peuters
Foto: ANP Photo

Nog

Registreren

1 REACTIE

  1. Hoera! Kinderopvang wordt een heel klein beetje een basisvoorziening. Of toch niet? We hebben het over ‘2 dagdelen recht op peuteropvang’ voor alle kinderen vanaf neem ik aan 2,5 jaar? Ongeacht of de ouder(s) werken of niet werken? Met voor ouders een inkomensafhankelijke bijdrage? Twee dagdelen van 2,5 uur of van 5,5 uur? De VNG heeft absoluut een punt als ze de tegenspraak constateert dat de jeugdzorg richting gemeenten gaat terwijl de middelen voor de peuteropvang bij de gemeenten weggehaald worden. Het zou nog beter zijn , in elk geval volgens de G4, als er een omgekeerde beweging gemaakt werd en geld voor de kinderopvang weer naar de Gemeenten zou gaan. Want wie betaalt bepaalt immers? Voor integraal jeugd- en onderwijsbeleid lijkt me dat géén onlogisch standpunt. Laat de gemeenten maar VVE inkopen bij kinderopvangorganiaties die bereid en in staat zijn dat te leveren.
    De Minister moet er niet van opkijken als straks blijkt dat vooral de hoge inkomens van deze move gaan profiteren. Want die weten de weg wel te vinden en kunnen die inkomensafhankelijke bijdrage wel opbrengen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.