Home Artikelen

Laatste artikelen

Tamara van Ark nieuwe minister voor Medische Zorg

Tamara van Ark, de huidige staatssecretaris van Sociale Zaken, wordt de nieuwe minister voor Medische Zorg, bevestigen bronnen in Den Haag. Zij volgt in juli de tijdelijke minister, Martin van Rijn, op.

Blog Fenna Kruijsse – Hoe stimuleer je verbeeldingskracht en creativiteit?

Om bij kinderen creativiteit en creatieve processen te stimuleren is het van belang om je te richten op drie basisvoorwaarden. Een aanleiding om de fantasie te prikkelen, het materiaalaanbod en jouw bewuste houding naar het kind toe.

Steunpakket: 23 miljoen euro voor noodopvang

Gemeenten, provincies en waterschappen krijgen een eerste steunpakket van ruim 566 miljoen euro. 23 miljoen euro is bestemd voor de vergoeding van de kosten voor noodopvang.

Aandelen KidsFoundation fiscaal ondergebracht op Kaaimaneilanden

Opnieuw rakelt de discussie rond private equity in de kinderopvang op, nu de Volkskrant kopt dat het grootste kinderopvangbedrijf van Nederland, KidsFoundation, fiscaal is ondergebracht op de Kaaimaneilanden. Wat speelt er precies?
euro, financiën

Jaarcijfers: Waarborgfonds aan de slag met sectorrapport 2019

Met een jaarrekening legt u financiële verantwoording af aan externe partijen zoals de Belastingdienst, uw financier en/of de Kamer van Koophandel, aldus het Waarborgfonds. ‘Maar wat doet u eigenlijk zelf met de jaarrekening? Komt deze ongelezen in de kast te liggen of kan deze een positieve bijdrage leveren aan uw onderneming?’ Met uw jaarrekening kunt […]

Toenemende onrust bij Belastingdienst over toeslagenaffaire

De top van de Belastingdienst zou drie hoge ambtenaren vorig jaar hebben beloofd hen niet te straffen als ze meewerkten aan een onderzoek naar de toeslagenaffaire. Inmiddels zijn vier ambtenaren die waren betrokken bij de zaak op non-actief gesteld. Hierover is bij de Belastingdienst veel onrust ontstaan.

Pm’ers en leerkrachten zijn relatief weinig besmet met corona

In de kinderopvang en het onderwijs zijn in totaal 99 medewerkers besmet met het coronavirus. Van degenen die zich laten testen, heeft 2,8 procent het virus. Dat is aanzienlijk minder dan gemiddeld. Volgens onderwijsbond AOb geeft dit relatief lage cijfer vertrouwen.
FNV

FNV: bijna 70 procent pm’ers ervaart meer werkdruk na heropening

De werkdruk neemt toe nu de kinderopvang weer volledig open is. Dat blijkt uit onderzoek van FNV Zorg & Welzijn. Intussen neemt het aantal tijdelijke contracten af. De vakbond pleit juist voor meer personeel en kleinere groepen. ‘Anders hebben we na 8 juni een nog veel groter probleem als de opvang weer volledig open gaat.'
Pedagogiek

‘Druk gedrag in de kinderopvang vraagt specifieke aandacht’

Druk gedrag van peuters en kleuters hoort bij hun ontwikkeling. Maar soms is er meer aan de hand en zijn deze kinderen over- of juist onderprikkeld. 'Het is van belang om binnen de kinderopvang gericht in te spelen op de behoeften van deze kinderen,' zegt pedagoog Monique Thoonsen.

Kinderopvang en bso rond Pinksteren

Tweede Pinksterdag is een nationale feestdag en daarom zijn alle kinderopvanglocaties en basisscholen op maandag 1 juni 2020 gesloten. Ook de noodopvang tijdens de reguliere openstellingstijden is gesloten.