Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse kinderen krijgen weer muziekles

Muziekles

Amsterdam is de eerste stad die muziekles op basisscholen weer invoert. Hiervoor is een convenant gesloten met scholen, muziekinstellingen, lerarenopleidingen en het conservatorium.

Andere steden zoals Rotterdam, Utrecht en Groningen hebben ook plannen om de muziekles weer terug te laten keren in het onderwijs en volgen de ontwikkelingen in Amsterdam op de voet. De muzieklessen starten volgend jaar.

Muziekles in de bso
De muziekles is bijna op alle scholen wegbezuinigd. Sommige bso’s springen hierop in door onder opvangtijd muzieklessen mogelijk te maken en door muziekinstrumenten op de groep te leggen. Carolien Gehrels, wethouder Cultuur, vindt dat muzieklessen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. In Sp!ts zegt ze: ‘School is essentieel om alle Amsterdamse kinderen in aanraking te laten komen met muziek’.

Rekenen & taal
Momenteel zijn docenten in het basisonderwijs niet voldoende gediplomeerd om muziekles te geven. Zij hebben hun handen vol aan andere vakken, vooral aan het reken- en taalonderwijs.

Bron: Sp!ts/ Parool
ANP Photo, Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.