Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam investeert in peutervoorzieningen

De gemeente Amsterdam heeft in 2017 72 miljoen euro te besteden aan peuters en peutervoorzieningen.
1VVE-Amsterdam.jpg
Het college van Burgemeester en wethouders wil dat alle Amsterdamse peuters van 2

Hiervan financiert het Rijk 57 miljoen euro. De gemeente legt er zelf nog 15,3 miljoen euro bij. Het grootste gedeelte van dit bedrag gaat naar voor- en vroegschoolse educatie (VVE). De 9,3 miljoen euro die overblijft, gaat naar basisscholen in de stad. Zij kunnen daarmee  taalachterstanden van jonge leerlingen wegwerken.

Diversiteit

Het college van Burgemeester en wethouders wil dat alle Amsterdamse peuters van 2,5 tot 4 jaar uit alle lagen van de bevolking naar een kwalitatief goede peutervoorziening kunnen. Voor de verantwoordelijk wethouder Onderwijs Simone Kukenheim is het belangrijk dat de diversiteit op zowel kinderdagverblijven als peuterspeelzalen een afspiegeling zijn van de diversiteit in de stad. ‘Wat mij betreft gaan alle peuters naar een peutervoorziening. Juist omdat jonge kinderen razendsnel leren, is de ontwikkeling die ze dan doornamekn heel belangrijk voor het functioneren op latere leeftijd.

Harvey Sandriman, directeur-bestuurder van de Amsterdamse welzijnsorganisatie Swazoom denkt dat mede door de harmonisatie de kansenongelijkheid tussen kinderen alleen maar toeneemt. Hij schreef hierover een kritisch opinistuk in het Parool. Hij mist een langetermijnvisie van de overheid en de inzet op een zo groot mogelijk bereik. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.