Alle zeilen bij om pm’ers naar Amsterdam te krijgen

Hoe maken we werken in de Amsterdamse kinderopvang aantrekkelijker? En hoe lossen we het groeiende personeelstekort op? Op deze vragen proberen partijen antwoord te vinden met een actieplan dat vooral praktisch moet zijn. ‘De nood is hoog.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Terwijl de gemoederen binnen de kinderopvang hoog oplopen, de Brancheorganisatie haar overleg met het ministerie van Sociale zaken opschort en ondernemers hun hoofd boven water proberen te houden als straks de nieuwe bkr ingaat, wordt er in Amsterdam hard gewerkt aan een actieplan voor de kinderopvang.

Doel

Voldoende personeel vinden en koppelen aan de kinderopvangsector. Dat is het voornaamste doel van de samenwerking tussen Branchevereniging Kinderopvang Amsterdam, de gemeente en de beroepsopleidingen. Zij sloegen eind 2017 de handen ineen en maakten een actieplan om voldoende personeel te vinden voor het alsmaar groeiende aantal openstaande vacatures in de kinderopvang.

Dilemma

‘Het

0
2582

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.