Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agrarische kinderopvang heeft geen last van vraaguitval

Waar in 2013 sprake was van een recordaantal sluitingen in de kinderopvang, was er bij kinderopvang op de boerderij juist sprake van een lichte groei. Dit zegt voorzitter van de Vereniging Agrarische Kinderopvang (VAK) Anton IJsseldijk.
Agrarische kinderopvang heeft geen last van vraaguitval
Foto: ANP Photo

Er kwamen in 2013 niet veel nieuwe leden voor de Agrarische Vereniging bij, drie, maar de bezetting van de bestaande leden bleek voldoende om rendabel te blijven. Geen agrarische opvanglocatie hoefde haar deuren in 2013 dan ook te sluiten. de cijfers van de reguliere kinderopvangcentra staken er schril bij af. In totaal gingen er in 2013 152 kinderopvangorganisaties failliet. In 2012 waren dit er nog 73.

Groen is hip

Hoe het kan dat kinderopvang op de boerderij wel scoort, komt wat IJsseldijk betreft doordat agrarische kinderopvang zich echt kan onderscheiden van reguliere kinderopvang. ‘Groen is hip op dit moment. De kinderen zijn veel buiten,’ zegt de voorzitter op de website NieuweOogst.nu.

Kleinschaligheid

‘Ouders worden steeds kritischer,’ vervolgt IJsseldijk. ‘Ze gaan zoeken naar een leuke kinderopvang nu de wachtlijsten bij kinderdagverblijven weg zijn. De keuze valt onder andere op de agrarische kinderopvang omdat de kleinschaligheid ervan ouders zo aanspreekt.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.