Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buiten is alles muziek

Susan Schaeffer
Een oefening in luisteren: maak een ‘geluidwandeling’ met een kleine groep.

Samen op jacht

Ga samen op jacht naar geluiden: wat klinkt mooi en wat is een vreselijke herrie? Stratenmakers hameren en drillen, vogels fluiten in het park, struiken ritselen in de wind, een auto komt voorbij, er staat een fiets geparkeerd die je flink kunt laten bellen. De pedagogisch medewerker maakt tijdens de wandeling met de telefoon van elk geluid een videootje van een of twee minuten.

Meer geluiden

Je kunt dit aanvullen met meer geluiden: stofzuiger, waterkraan, fluitketel, stampende voeten, deur die dichtslaat. Vervolgens plak je alle stukjes aan elkaar. Daarvoor zijn gratis programma’s op internet te vinden en vaak hebben smartphones ook een app hiervoor. De volgende dag luister je eerst met elkaar naar de geluiden. Herkennen de kinderen ze? Wat denken ze te horen? Draai dan het filmpje opnieuw en laat nu ook het beeld zien.

Andere activiteiten

iStock
Premium
Premium

Wil je deze activiteit bekijken?

Op Kinderopvangtotaal.nl staan meer dan 600 activiteiten. Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Meer dan 600 zinvolle activiteiten
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.