Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: muziek

De wintermaanden lenen zich goed voor muzikale activiteiten. Maak een muzikale boom, een muzieknotenlijn en een geluidstafel.
iStock

Muzikale boom

Maak een muzikale boom. Zet een boompje of een struik met veel takken in een pot op een centrale plek en versier hem in muziekstijl. Belletjes, snaren, zelfgemaakte instrumentjes van karton, knipsels en vouwsels van muziekpapier, enzovoort. Lichtjes maken het extra mooi.

Muzieknoten

Hang een waslijntje op met krullen van zilverpapier en goudkleurig papier. Wissel af met krullen van muziekpapier (kopieën van bladmuziek). Dé krullentruc: neem een strook papier en haal die langs de schaar. Zo krult het papier vanzelf.

Geluidtafel

Maak een geluidtafel voor de jongsten. De ene helft van de tafel krijgt voorwerpen die expres geluid maken, zoals een xylofoon, tamboerijn, fietsbel en toeter. De andere helft bestaat uit voorwerpen die toevallig geluid maken, denk aan huis-en-tuin dingen zoals een plastic doosje met rijstkorrels, klikpen, tas met een rits, portemonnee met muntjes, prullenbakje met klepdeksel en papiersoorten die je lekker mag verfrommelen.


Wwweetjes


Andere activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.