Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maak een instrument

Belletjes, klokjes, een orgel. Natuurlijk kun je die zelf maken! De oudere kinderen maken de instrumenten en de kleintjes genieten mee van de muziek.
iStock

Belletjes

Hiervoor heb je belletjes nodig met een oog, zodat je ze ergens aan vast kunt maken. Beschilder ronde stokjes, prik belletjes aan fluffy ijzerdraad en wikkel het ijzerdraad rond de stokjes. Of neem een paar sokken, naai er ogen op en maak ‘haar’ door een aantal belletjes op de teen van de sok te naaien. Ook leuk: neem een paar zachte elastieken haarbandjes en bevestig daar belletjes aan. De kinderen kunnen deze rond hun pols of in hun haar dragen.

Flessenorgel

Vul een aantal glazen flessen met water, in elke fles een andere hoeveelheid. Zo krijg je verschillende toonhoogten. Je krijgt ook andere geluiden als je tegen de fles tikt met een plastic, metalen en houten lepel. De flessen worden fraai versierd met zilveren sterren.

Regenmaker

Je kent vast de kartonnen koker, waar je een grillige sliert aluminiumfolie in duwt en die je vervolgens vult met rijst. De decembervariant: doe er stukjes metaal in (metalen knopen, balletjes, punaises) voor een klokjesgeluid. De gevorderden-variant: tik dunne spijkertjes in de kokerwand; dat geeft een scherper geluid.

Andere activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.