Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Actie levert alsnog eindejaarsuitkering op

Medewerkers van Kinderopvang Kideo BV in Groningen, Drachten en Assen hebben met succes hun werkgever gevorderd nadat zij erachter kwamen dat ze nog nooit de eindejaarsuitkering hadden ontvangen. Dit is de werkgever volgens de cao Kinderopvang wel verplicht.

Akkoord
In samenwerking met juristen van vakbond Abvakabo FNV gingen de medewerkers aan de slag om de nabetaling alsnog te ontvangen. Hieronder waren zowel leden van de vakbond als andere medewerkers van Kideo BV. Na inschakeling van de rechter nam de druk op de werkgever toe. UIteindelijk hoefde er geen uitspraak aan te pas te komen, omdat Kideo BV akkoord ging met de eis van Abvakabo FNV om alle vorderingen te honoreren. Afhankelijk van het werkverleden en de arbeidsovereenkomst varieerden de bedragen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

Hulp nodig?
Abvakabo roept ook andere kinderopvangmedewerkers op om afspraken die wel in de cao staan, maar niet worden negeleefd te melden bij de cao. Dit kan door te bellen met 0900 22 852 22 of lees meer op de website van de Abvakabo FNV >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.