Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo zet in op koopkrachtbehoud in nieuwe cao

Donderdag 18 februari beginnen de onderhandelingen voor de nieuwe cao Kinderopvang. Abvakabo FNV heeft de inzet voor de onderhandelingen bekend gemaakt aan de werkgevers. Belangrijkst is het behoud van de koopkracht onder andere door een loonsverhoging van 1,25 procent.

“Abeidsmarktfit”
Een ander punt waar de vakbond de nadruk op legt, is dat werkgevers haar werknemers met een ingewikkeld woord arbeidsmarktfit houdt. Dat betekent dat werknemers recht hebben op scholing en zo nodig op begeleiding van werk naar werk (liefst binnen de sector). Andere punten waar de Abvakabo op inzet is een betere werk/privé-balans, zelfroosteren, een langere verjaringstermijn van het verlofbudget, stimuleren van levensloopregelingen en zorgverlof en het verruimen van het vaderschapsverlof.

Landelijk sociale akkoord
De inzet past volgens Abvakabo FNV goed binnen het landelijke sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers, waarin afspraken over de koopkracht en werkgelegenheid zijn vastgelegd. Ondanks de economische crisis blijft de sector met gemak overeind en is er zelfs op bepaalde plekken in het land nog steeds sprake van wachtlijsten. Voor het behoud van werknemers is het cruciaal dat de cao Kinderopvang aantrekkelijk en concurrerend met andere sectoren blijft.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.