Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo: ‘Mening pm’ers cameratoezicht niet negeren’

Abvakabo: 'Mening pm'ers cameratoezicht niet negeren'

Het antwoord van minister Kamp op vragen over het invoeren van cameratoezicht in de kinderopvang bevredigt vakbond Abvakabo FNV niet. Volgens Kamp zullen de convenantpartijen rekening houden met de mening van medewerkers wanneer zij een besluit nemen ten aanzien van wel of geen cameratoezicht. Abvakabo is juist bang dat er geen rekening wordt gehouden met de mening van werknemers.

Advies
Of er wel of geen cameratoezicht wordt ingevoerd in de kinderopvang, daar is nog geen besluit over genomen. Kamp wil dat dit het antwoord op die vraag komt uit de branche zelf en heeft de convenantpartijen (werkgeversorganisaties en ouders) gevraagd advies te geven. Werknemers zijn niet vertegenwoordigd bij afspraken in het convenant. Abvakabo FNV vroeg medewerkers onlangs naar hun mening over cameratoezicht en presenteerde in augustus de resulaten van dit onderzoek onder 999 pedagogisch medewerkers. Hieruit bleek dat 79 procent tegen cameratoezicht is.

Zorgen over privacy
De in samenwerking met RTL Nieuws gepresenteerde resultaten liegen er niet om: 32 procent van de deelnemers vindt dat door cameratoezicht de privacy van kinderen in het geding komt, 24 procent maakt zich zorgen om zijn/haar eigen privacy en 29 procent geeft aan dat cameratoezicht niet helpt om misstanden op de groep te voorkomen.

Lees ook: 22-08-2011 Pm’ers zien niets in cameratoezicht >>

Bron: Abvakabo FNV
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.