Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aandacht voor Plus-IKC’s in tweede midterm Met Andere Ogen

Onlangs verscheen de tweede midterm van de aanpak Met Andere Ogen (MAO). Dit is een beweging voor 'lerende samenwerking van onderwijs, zorg en jeugd'. Doel van MAO is het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen.

Het programma Met Andere Ogen is gestart vanuit een verlangen van een brede coalitie vanuit onderwijs, kinderopvang, (jeugd)zorg en overheid om bij te dragen aan betere ontwikkelkansen voor elk kind, door eerder en beter samen te werken.

Met Andere Ogen beschouwt zichzelf als een lerend netwerk, waarin professionals samenwerken, lerenen effectiever worden. De missie van het programma: ‘Alle kinderen moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen op basis van de eigen behoefte en mogelijkheden.’

Plus-IKC’s

De midterm bevat de geleerde lessen uit de MAO-praktijk, beleid en wetenschap. Er is onder meer aandacht voor zogeheten Plus-IKC’s waar onderwijs, kinderopvang, jeugdondersteuners en pedagogen van de GGD als multidisciplinair team gaan samenwerken.

Meer informatie vind je hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.