Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over welbevinden kinderen: kinderopvang moet sluiten

mvelsink
Een kinderopvang in Ridderkerk moet van de gemeente de deuren sluiten. De inspectie maakt zich ernstige zorgen over de kwaliteit van de opvang en het welbevinden van kinderen.
iStock

Dit melden lokale media, onder wie het Algemeen Dagblad. Het gaat om een christelijke kinderopvangorganisatie, bestaande uit één locatie met in totaal 34 kindplekken.

Laag welbevinden

In het GDD-rapport staat dat er ‘ernstige zorgen’ zijn over de kwaliteit van de opvang. ‘Het welbevinden van de kinderen is laag. De meeste kinderen zijn stil, ontevreden of huilerig. Ze voelen zich niet op hun gemak. De sfeer in de groep is onrustig. De baby’s tonen signalen van stress, zoals overmatig huilen, constant gejammer.’

Niet reageren op kinderen

Er is kritiek op het handelen van de pedagogisch medewerkers die baby’s te lang in een wipstoeltje of op een speelkleed/in de box zouden laten liggen zonder hen aandacht te schenken. Verder ‘reageren beroepskrachten niet of te laat op signalen van een kind. Hun reactie sluit vaak niet aan op de vraag of behoefte van een kind. Het kind voelt zich genegeerd of afgewezen’. Verder blijkt één pm’er niet over de juiste papieren te beschikken.

Waarschuwing en dwangsom

De sluiting volgt nadat de organisatie meerdere keren een waarschuwing heeft gehad. Er is eerder al een dwangsom opgelegd als de situatie niet snel zou verbeteren. Maar desondanks lijkt er niks te zijn verbeterd in de tussentijd, aldus de toezichthouder. De gemeente besloot daarop de locatie te sluiten.

Voorlichtingsavond

De eigenaresse van de kinderopvangorganisatie legt zich niet neer bij het besluit en heeft een advocaat in de arm genomen. De ouders van de locatie worden donderdag en vrijdag met briefjes geïnformeerd over de sluiting. Maandagavond vindt voor hen een voorlichtingsavond plaats.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.