Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zo wil de overheid voorkomen dat kinderopvangpersoneel uitstroomt als zzp’er

Het groeiend aantal zzp’ers in de (semi-)publieke sector, waaronder de kinderopvang, baart Den Haag zorgen. De Tweede Kamer wil de steeds groter wordende groep mensen die ervoor kiest om als zzp’er hetzelfde werk te gaan doen, tegengaan. In een brief aan de Kamer zet minister van Gennip (SZW) een aantal mogelijke maatregelen op een rij.
stopbord meisje
Beeld: AdobeStock

Uit

Registreren

2 REACTIES

 1. Zorgen om de uitstroom als ZZP er, begrijpelijk..
  Maar wat doet de kinderopvang zelf om uitstroom te voorkomen en wat zijn de redenen van deze uitstroom?

  Betrokkenheid creëer je niet door slecht werkgeverschap, betrokkenheid creëer je niet door het maken van onderlinge prijsafspraken, betrokkenheid creëer je niet door personeelstekort op te lossen via anoniem platform en/ of uitzendwerk en betrokkenheid creëer je niet door wederom de pedagogisch professional de schuld in de schoenen te schuiven.

  Al deze keuzes, zijn keuzes van de organisaties zelf.
  Reflecterend vermogen, blijkt en blijft een lastige opgave te zijn voor Kinderopvang Nederland.

 2. Lees alle reacties
 3. Idd nadeel van in loondienst is gebrek aan flexibiliteit. Ik heb loopbaanswitch naar dit werk gemaakt en dat is dé grootste tegenvaller: vrij krijgen moet én ruim van te voren én kans groot dat je het niet krijgt. En… begrijpelijk, men wil de kinderen niet steeds met verschillende gezichten confronteren….
  Ik snap de jeugd die dit groot nadeel vindt. Je moet je er eerst een tijd aan “onderwerpen” voor je het voordeel kan zien (wat ook niet altijd zo uitpakt): een fijne groep vaste collega’s….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.