Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zandvoort wil kosten kinderopvang betalen

Marianne Velsink
De gemeente Zandvoort wil de kinderopvang voor ouders met een laag inkomen gaan betalen. Het is nog een voorstel. Over een week wordt besloten of de maatregel doorgaat of niet.
Zandvoort wil kosten kinderopvang betalen
Foto: ANP Photo

Het College van B & W hoopt dat het aantrekkelijker wordt voor ouders om aan het werk te gaan. De gemeente heeft van het Rijk 10.000 euro gekregen om mensen met een laag inkomen te helpen.

Armoedeval
Het geld moet ten goede komen aan ouders die aanvankelijk een bijstandsuitkering hadden, maar nu aan het werk zijn gegaan. Vaak komen deze ouders alsnog in geldnood, doordat ze door hun inkomen niet meer in aanmerking komen voor bijzondere bijstand en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. De kosten van de kinderopvang maakt het voor ouders nog minder aantrekkelijk om aan het werk te gaan. Zandvoort wil voorkomen dat inwoners van de stad slechter af zijn omdat ze zijn gaan werken. Dit wordt ook wel de armoedeval genoemd.

Eerst wordt het voorstel besproken in de gemeenteraad, volgende week volgt er een besluit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.