Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Workshop: op weg naar een uurprijs voor 2021

Het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang organiseert jaarlijks een workshop over het vaststellen van de uurprijs voor het aankomende jaar. Vorig jaar is de workshop goed bezocht en daarom is besloten tot een herhaling.
AdobeStock

De workshop is bedoeld voor kinderopvangondernemers die niet of onvoldoende financiële kennis en ervaring in huis hebben. Er is een klein aantal deelnemers en er is veel ruimte tot het stellen van vragen. Ook gaan we aan de slag met korte opdrachten om zelf te oefenen.

Tijdens de workshop komen onder de gevolgen van de coronacrisis aan bod. Andere onderwerpen zijn onder meer:

  • Omzet
  • Personeelskosten
  • Overige kosten
  • Resultaat en prijsbeleid
  • Financiële rapportage en monitoring

Plan van aanpak

De deelnemers gaan volgens de organisatie naar huis met een plan van aanpak en een model om een eigen begroting op te stellen. ‘Om uw bedrijfsvoering financieel inzichtelijk te krijgen en te streven naar een gezonde financiële positie is het maken van een begroting belangrijk. Het is de enige basis voor het bepalen van uw nieuwe tarieven. Tevens geeft u met een begroting een goed onderbouwd prijsvoorstel bij de adviesvraag aan de oudercommissie of –raad,’ aldus het Waarborgfonds.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.