Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wijzigingen beleid kinderopvang: ook soepelere quarantaineregels voor medewerkers

Gisteravond, dinsdag 25 januari, heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels wijzigen. Dit geldt ook voor quarantaineregels op het gebied van kinderopvang. Het gewijzigde beleid gaat direct van kracht.
nieuw quarantainebeleid kinderopvang
Halfpoint / Getty Images / iStock

We

Registreren

2 REACTIES

  1. Ik ben heel blij met de versoepelingen, maar ik ben benieuwd hoe andere organisatie omgaan met de uitzondering voor medewerkers. Er staat op de site van de overheid dat het niet mag leiden tot een hoger besmettingsrisico, maar is dat niet per definitie zo als je werkt met deze uitzondering? En het dragen van mondkapjes wordt genoemd; dat lijkt me niet echt bijdragen aan de emotionele veiligheid van kinderen. Ik hoor graag van anderen hoe ze hiermee omgaan!

    • Wij hebben vandaag met de PVT overlegd. We zijn het erover eens dat al onze PM’ers werkzaam zijn in het essentiele proces. We zien echter vooralsnog geen manier waarop je iemand die in nauw contact is geweest, op de werkvloer aanwezig kan laten zijn, zonder dat dat extra risico’s voor collega’s oplevert. Wij hebben voor nu besloten dat deze maatregel geen oplossing biedt voor de hoge uitval van personeel. Het feit dat alle kinderen ‘gewoon’ mogen komen, zelfs als zij een huisgenoot met corona hebben, maakt dat de balans tussen kinderen en personeel steeds verder zoek raakt. Wij hebben over moeten gaan tot sluiting van groepen, omdat we perse niet onder de BKR willen werken. Er zou echt meer aandacht moeten zijn voor de positie van de kinderopvang. We bekleden een cruciale positie binnen de arbeidsmarkt, maar worden allang niet meer apart genoemd in de persconferenties. Onze werkelijkheid komt niet meer overeen met de maatregelen en de achterliggende verantwoording (‘Kinderen spelen geen rol in de overdracht van corona’ en het snottebellenbeleid bijvoorbeeld. In de praktijk zien wij dagelijks dat kinderen met niks meer dan een snotneus, wel degelijk positief testen op het virus en dat zij in een aantal gevallen duidelijk de bron zijn van besmettingen onder de collega’s.’)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.