Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijziging regeling zij-instroom voorschoolse educatie

Susan Schaeffer
Het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie is gewijzigd. Door de wijziging mogen pedagogisch medewerkers die nog bezig zijn met een training of opleiding voorschoolse educatie worden ingezet op een ve-groep.
iStock

Er gelden wel een aantal voorwaarden voor het mogen inzetten van de beroepskracht in opleiding. De zij-instromer moet aantoonbaar zijn ingeschreven voor de ve-opleiding en mag niet eerder zijn ingeschreven voor een dergelijke ve-scholing. De mogelijkheid om de beroepskracht in opleiding in te zetten geldt voor de duur van de inschrijving. Deze periode mag maximaal drie maanden voor de aanvang van de scholing beginnen en eindigt in ieder geval twee jaar na aanvang van de scholing.

Gekwalificeerde beroepskracht ook aanwezig

De beroepskracht moet daarnaast voldoen aan de taaleis (niveau 3F). Belangrijke voorwaarde is bovendien dat er ten minste één volledig gekwalificeerde beroepskracht voorschoolse educatie op de groep aanwezig is.

Terugwerkende kracht

De wijziging van het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie treedt met terugwerkende kracht in werking met ingang van 1 januari 2018. Dit is onder meer van belang in het kader van handhaving van de regel.

Lees ook: De diplomalijst voor pedagogisch medewerkers. beleidsmedewerkers en coaches, gastouders in loondienst en de bemiddelingsmedewerker wordt uitgebreid met in totaal zes diploma’s. Dit is een van de drie maatregelen om kwalificatie-eisen voor kinderopvangprofessionals te verruimen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.