Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beide bestuurders Humankind vertrekken

Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur en bestuurslid Jan-Evert Post van Stichting Humankind (voorheen Kinderopvang Humanitas) hebben besloten de organisatie te verlaten. Aanleiding: een onoverkomelijk verschil in visie op beleid en leiderschap.
iStock

Sacha Ausems en Jan-Evert Post verlaten de organisatie, in overleg met de Raad van Toezicht, respectievelijk per 1 juli en 1 juni 2019.De organisatie laat in een persbericht weten dat er een verschil in visie is op wat de organisatie op bestuursniveau nu nodig heeft. Humankind is met ruim 450 locaties de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland.

Inzet en bijdragen

Sacha heeft de transitie van de organisatie in gang gezet, gericht op vernieuwing, groei in kindontwikkeling en meer focus op lokale kracht. Jan-Evert bracht vernieuwing op automatisering en realiseerde een aantal succesvolle overnames, meldt de organisatie. De Raad van Toezicht dankt beide bestuurders voor hun inzet en bijdragen aan de resultaten van de organisatie.

Interim-bestuurder

Hilde Vogelzang is aangesteld als interim-bestuurder. Daarmee is continuïteit van groei en ontwikkeling van de organisatie gewaarborgd. Gezien haar bestuurservaring in de kinderopvang is zij snel in staat een bijdrage te leveren aan onze dagelijkse focus op kindontwikkeling en de verdere realisatie van de strategie, meldt Humankind.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.