Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werknemers minst tevreden regeling kinderopvang

Werknemers minst tevreden regeling kinderopvang

Werknemers zijn het meest tevreden over het aantal vakantiedagen en het pensioen, maar het minst tevreden zijn ze over de kinderopvangregelingen (56 procent). Dit blijkt uit het onderzoek ‘What’s Working’ van het bureau Mercer onder ruim 1800 werknemers.

Minder dan de helft
Kinderopvang wordt door minder dan de helft van de onderzochte bedrijven aangeboden, slecht bij 48 procent. Onlangs vermeldden we op Kinderopvangtotaal al dat het aantal bedrijven dat kinderopvangvoorzieningen regelt voor werknemers flink afneemt. In andere landen, zoals België en de Verenigde Staten neemt het aantal voorzieningen voor werknemers in het bedrijf juist steeds meer toe.

Afweging
Na de vakantiedagen is er veel tevredenheid over het pensioen, de bijdrage aan de zorgverzekering en de mogelijkheid tot het krijngen van bedijfshulpverlening. Het arbeidsvoorwaardenpakket speelt met name een rol in de beslissing om te blijven bij een organisatie, 38 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit een rol speelt. Het geven van een eigen invulling aan het pakket wordt door de respondenten als prettig ervaren. Arnout Korteweg van Mercer vult aan: ‘Door Organisaties moeten een afweging maken tussen de kosten van de arbeidsvoorwaarden die ze inzetten en de tevredenheid en productiviteit van werknemers waar de arbeidsvoorwaarden van invloed op zijn.’

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.