Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Weglopertjes bij de opvang: ‘Een waterdicht systeem hebben wij nog niet ontdekt’

Eerder dit jaar liep een peuter weg van een kinderopvang in Weert. Het hekje van het schoolplein dat de peuteropvang deelde met de basisschool zat niet goed dicht, bleek achteraf. Het incident - met goede afloop - lijkt geen op zichzelf staand geval, want vorige week nog verdween een zesjarig kind van een bso in Bergambacht: ’Hij heeft bijna een uur in de regen gelopen’, vertelt de moeder. De vraag is: is dit soort incidenten helemaal te voorkomen?

weglopertjes-bij-de-kinderopvang-een-waterdicht-systeem-hebben-wij-nog-niet-ontdekt
Foto: SvA

‘Ik

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Dit blijft heel lastig. Naast kijken naar de omgeving zou je ook nog kunnen kijken naar de taken van de pedagogisch medewerkers. Zij zijn soms belast met taken die niet noodzakelijk bij hun hoeven te liggen. Zeker als zij met beroepskrachten werken die niet bekend zijn met de locatie zou het kunnen bijdragen als er wat taken met minder prioriteit wegvallen. Dat zijn keuzes waar je als organisatie je pedagogisch medewerkers mee kunt helpen. Op die manier krijgen medewerkers meer ruimte om toezicht te houden en de kinderen te begeleiden. Zo komen ze er misschien ook achter waarom de kinderen weglopen en kunnen ze dit voor zijn.

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.