Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van de Motoriek: ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’

Geen kind is te jong om al lekker in beweging te komen! Daarom is de Week van de Motoriek, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 5 november, voor álle kinderen vanaf 0 jaar oud. Het thema dit jaar is: ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd.’ Doe jij mee aan de webinars?
week-van-de-motoriek-meer-en-beter-bewegen-voor-de-jeugd
yAOinLoVE / stock.adobe.com

Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert samen met het Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO, Wij Buurtsportcoaches, NVFK, Lectorenplatform en Vereniging Sport en Gemeenten deze nieuwe themaweek.

Webinars

Zet jij je als kinderopvangprofessional in voor meer én vaardiger sporten en bewegen van (jonge) kinderen? Leer meer over de motorische ontwikkeling van kinderen tijdens de gratis webinars in de Week van de Motoriek. Deelnemen aan meerdere webinars is mogelijk.

Zo is er de sessie “Buitenspelen: belang, belemmeringen en oplossingen” en: “It takes a community to raise a physically active child”. Alle sessies worden achteraf gebundeld in een digitaal magazine, waarin het ook mogelijk is om de webinars waarvoor je ingeschreven staat terug te kijken.

Een van de webinars die wordt gegeven heet: Mozaïek van inspirerende initiatieven voor 0-4 jarigen.

Van jongs af aan voldoende en goed bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters om door te groeien. Vanuit de Kleine Beweegagenda (2019-2021) zijn inspirerende initiatieven om bewegen bij jonge kinderen te stimuleren verzameld. Een mooie selectie van deze goede initiatieven pakt tijdens dit webinar het podium. Met als doel hun opgedane kennis en ervaringen met jou te delen. Maar ook een reflectie van Liza van Koperen (ministerie van VWS) en de laatste eyeopeners uit onderzoek door Lisanne Balk (Mulier Instituut) staat op het programma. Rebecca Beck (Kenniscentrum Sport & Bewegen) is gespreksleider. Wat je kunt verwachten van dit webinar is volop kennis en ervaringen waar je wat aan hebt. Zodat je nog meer geïnspireerd bent om met bewegen van de allerjongsten aan de slag te gaan en te blijven.

Benieuwd naar meer webinars? Of wil je je inschrijven? Klik dan hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.