Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Water in plaats van zoete dranken in de kinderopvang

Peuters drinken vooral zoete drankjes en vrijwel geen water, terwijl ouders, verzorgers en professionals in de kinderopvang wel aangeven het drinken van water belangrijk te vinden. Daarom wil Paul Rosenmöller van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) realiseren dat alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen binnen een half jaar volledig overstappen op water in plaats van zoete dranken.
Water in plaats van zoete dranken in de kinderopvang
Foto: ANP Photo

Peuters

Registreren

6 REACTIES

  1. wat ik wil zeggen is dat het niet zo radicaal hoeft; geleidelijk en met mate kan ook. Wat ik eerst deed is 1 glas diksap en de rest water: dit werd niet gedronken. Dus koos ik voor wat ik hierboven schrijf, zodat er in elk geval wel gedronken wordt.

  2. Lees alle reacties
  3. wat ik wil zeggen is dat het niet zo radicaal hoeft; geleidelijk en met mate kan ook. Wat ik eerst deed is 1 glas diksap en de rest water: dit werd niet gedronken. Dus koos ik voor wat ik hierboven schrijf, zodat er in elk geval wel gedronken wordt.

  4. wat ik wil zeggen is dat het niet zo radicaal hoeft; geleidelijk en met mate kan ook. Wat ik eerst deed is 1 glas diksap en de rest water: dit werd niet gedronken. Dus koos ik voor wat ik hierboven schrijf, zodat er in elk geval wel gedronken wordt.

  5. helemaal eens met dat water lekker is, en dat het fijn is om over te dragen op de kinderen. Alleen: zelf drink ik ook meer als het iets zoeter is en ik doe daarom een paar druppels diksap in het water. Voordeel is dat er meer gedronken wordt en het nadeel van teveel suiker is er niet 😉

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.