Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Water in plaats van sap slaat nog niet aan

Dikmakende sapjes in de kinderopvang hadden taboe moeten zijn rond deze tijd. Tenminste, dat was de planning van Jogg (Jongeren op Gezond Gewicht)-ambassadeur Paul Rosenmüller. Maar van die plannen is weinig terecht gekomen, zo merkte de Volkskrant op. Kinderdagverblijven geven aan niet op de hoogte te zijn van de actie en een overstap naar alleen water ook niet te zien zitten.
Water in plaats van sap slaat nog niet aan
Foto: ANP Photo

35

Registreren

9 REACTIES

 1. Wij gaan als kinderopvang organisatie Aqwavit plaatsen, dit bevorderd de vitaliteit, kwaliteit en smaak van het kraan water (Niveau van bronwater) , op deze wijze kunnen we ouders / kinderen dit als goed alternatief bieden en komt het niet over als bezuiniging maar juist als een bewuste gezonde investering.

 2. Lees alle reacties
 3. Mijn ervaring is dat de BSO dermate bezuinigd dat de allergoedkoopste siropen de normaliteit zijn. Ouders die dit niet willen voor hun kind brengen hun eigen siroopfles mee, dat gelabeled in de koelkast komt te staan. Daar deze slechts een beperkte inhoud heeft en steeds meer ouders weigeren siroop te geven welke stijf staat van de kleurstoffen, conserveringsmiddelen, suikers en/of aspartaam, ook geen echte oplossing.
  Ik denk inderdaad dat de eerste verantwoording bij de ouders ligt, elke ouderraad moet gewoon ‘het drinken’ op de agenda zetten.
  Gebleken is namelijk dat kinderopvangorganisaties hier weinig of geen verantwoordelijkheid nemen.
  Maar niet gesoroken over de kwaliteit van de crackers, leverwordt en andere belegsoorten.
  Eigenlijk begrijp ik niet waarom de GGD hierin geen taak heeft want ‘voedsel’ hoort toch ook bij kindveiligeheid?

 4. Al een aantal jaren schenken wij ook water in voor de kinderen. met succces! Steeds meer ouders geven bij de intake ook aan alleen maar water te willen voor hun kind. En als tip voor de leidsters: Maak een ‘waterpunt’ waar standaard kleine schenkkannetjes staan gevuld met water en glaasjes zodat de kinderen zelf in kunnen schenken gedurende de hele dag. Dat is leuk en lekker!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.