Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarborgfonds start onderzoek kostprijzen in de kinderopvang

Inzicht in de kostprijs van de kinderopvang helpt kinderopvangorganisaties bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering en een juiste uurprijs. Het Waarborgfonds Kinderopvang start daarom een speciaal onderzoek.
AdobeStock

Naast inzicht moet het onderzoek organisaties tools aanbieden om de kostprijzen te optimaliseren. Kinderopvangorganisaties kunnen hiermee zelf aan de slag om de eigen kostprijs per productsoort te berekenen en deze vergelijken met kengetallen uit de sector.

Er wordt een handreiking ontwikkeld en workshops georganiseerd om te ondersteunen op dit terrein. Er wordt ingegaan op wat kinderopvangondernemers met deze kennis kunnen en hoe ze dit in het eigen (strategisch) beleid en bij het bepalen van de uurprijs kunnen toepassen. Dit alles ten behoeve van het verder professionaliseren van de organisatie.

4 Stappen

Het programma loopt tot eind 2021 en wordt uitgevoerd in 4 stappen::

  1. Kostprijsanalyse – Inzicht krijgen in de elementen die de kostprijs bepalen
  2. Kostprijscalculatie – Inzicht krijgen in de mate waarin deze elementen de kostprijs bepalen
  3. Kostprijsmodel – Model ontwikkelen waar organisaties zelf mee aan de slag kunnen
  4. Kennisoverdracht – Delen van kennis via een handreiking en workshops

Steekproef

Voor een goede kostprijscalculatie zijn gegevens van kinderopvangorganisaties nodig. Organisaties worden hiervoor geselecteerd middels een steekproef. Aan de geselecteerde kinderopvangorganisaties wordt gevraagd de benodigde gegevens aan te leveren.

De gedeelde informatie wordt alleen gebruikt voor de kengetallen en is nooit herleidbaar naar een organisatie. Bij het aanleveren krijgt een kinderopvangorganisatie via een dashboard direct inzicht in de eigen situatie. Kinderopvangorganisaties die geselecteerd zijn, worden binnenkort persoonlijk benaderd.

Vragen?

Voor vragen: neem contact op met het Waarborgfonds Kinderopvang via info@waarborgfondskinderopvang.nl of 085 303 28 59.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.