Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vuurwerkbom veroorzaakt ravage bij kinderdagverblijf in Gouda

Naar alle waarschijnlijkheid is een vuurwerkbom de veroorzaker van een ravage bij kinderdagverblijf Het Paradijsje in Gouda. ‘Dit is heel ernstig. Kattenkwaad hoort erbij, maar hiermee gaan ze een grens over’, zeggen eigenaars Asmae Hajji en Samia Tatou tegen het AD.
Afbeelding van Till Frers via Pixabay

Dat meldt het AD.

Rondom de kinderopvang is het een puinhoop: de voordeur is kapot, er liggen glasscherven, gebruikte luiers, lege drinkpakken en ander vuilnis op straat. Omwoners van een kinderdagverblijf Het Paradijsje in Gouda werden in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een enorme knal. De vuilcontainer van het kinderdagverblijf werd opgeblazen door, waarschijnlijk, een vuurwerkbom. Brandweer Haastrecht was snel ter plaatse en poste enkele foto’s van de schade op hun Instagramaccount.

‘Dit is heel ernstig’

De knal was zo hard, dat zelfs platen uit het systeemplafond van de kinderopvang naar beneden kwamen. Hajji zegt tegen het AD: ‘Dit is heel ernstig. Ik snap dat jongeren willen rondhangen, maar dit doelbewust doen voor een kinderdagverblijf is triest. Dan ben je ver heen. En dan druk ik mij mild uit. Kattenkwaad hoort erbij, maar hiermee gaan ze een grens over.’

Grondige reiniging

De kinderopvang werd woensdagmiddag grondig gereinigd, ‘tot in de kiertjes’. Het portaalkleed moest eruit, daar zitten zoveel glasscherven in dat het niet schoon te krijgen is. Ook een kinderwagen in het portaal moest weg, het ‘risico is te groot’, net als persoonlijke spullen in de manden van de kinderen. ‘Het is aan de ouders om te beoordelen of ze de knuffeltjes, dekentjes en kleding weggooien.’

Verlichting en camera’s

De kinderopvang zit vlakbij station Gouda Goverwelle. De kinderopvang roept de gemeente maatregelen te nemen om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, bijvoorbeeld door te zorgen voor verlichting en camera’s.

Bron: AD.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.