Vraag naar meertalige kinderopvang neemt toe

De laatste jaren neemt de vraag naar tweetalige opvang toe, merken ze bij Hestia Kinderopvang. Waarom kiezen ouders hiervoor? En hoe ziet meertalige opvang er in de praktijk eruit?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Wie de locaties van kinderopvang Hestia in Amstelveen en Amsterdamse bezoekt, merkt al snel dat er afwisselend Nederlands en Engels op de groepen wordt gesproken. Hestia biedt namelijk sinds 2010 opvang in twee talen aan, het Engels en het Nederlands. En dat zijn niet eens zoveel talen, aangezien er kinderen met 24 verschillende nationaliteiten rondlopen op de meertalige locaties. ‘De kinderen en hun ouders komen onder meer uit Amerika, India, Italië, Frankrijk, Spanje, maar ook uit China en Japan,’ vertellen directrice Ileen Purperhart en pedagogisch coach Jill Pieplenbosch.

Hestia Kinderopvang benadert de meertaligheid van de kinderen positief. De pedagogische benadering

0
807

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.