Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Voorleesontbijt leeft in de kinderopvang

Voorleesontbijt leeft in de kinderopvang

Overal in het land lezen bekende en minder bekende Nederlanders kinderen voor in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uit het prentenboek Mama kwijt van Chris Haughton. Het Voorleesontbijt betekent de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2012 die nog tot en met 28 januari duren.

Profijt
Staatssecreatris van onderwijs, Halbe Zijlstra, las bijvoorbeeld voor op kinderdagverblijf de Kleurdoos in Rotterdam. Minister van Bijsterveld, die voorlas op een basisschool in Utrecht benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen: ‘Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd voorgelezen worden. Boeken die hun verbeelding prikkelen en verhalen waarin ze iets van zichzelf herkennen, kunnen leiden tot een levenslange liefde voor boeken, lezen en taal. Daar kunnen kinderen hun hele leven plezier en profijt van hebben.’

BN’ers en politici
Veel (lokale) politici lezen voor, zoals bij Stcihting Kinderopvang Beverwijk waar wethouder Haydar Erol voorleest. D66-Kamerlid Boris van der Ham las voor bij de 2Koninkjes in den Haag en VVD Kamerlid Bart de Liefde las voor bij kinderdagverblijf de 2Prinsjes. Kinderen in Veendam kregen een voorleesbeurt van profvoetballers van SC Veendam. Natuurlijk blijven ook de echte BN’ers niet achter: Prinses Laurentien las voor op een school in Amersfoort, maar ook Kim van Kooten, Edsilia Rombley, Maureen du Toit en Aaf Brandt Corstius lieten zich zien.

Voorleespagina
De Nationale Voorleesdagen (tot en met 28 januari) is een initiatief van de Stichting Lezen.
Binnenkort verschijnt op Kinderopvangtotaal een vrolijke pagina vol foto’s en verhalen van het voorleesontbijt in de kinderopvang.

Foto: ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.