Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorleesgasten: Van opa tot Prinses Laurentien

Marianne Velsink
De Nationale Voorleesdagen gaan bijna van start. De meeste opvanglocaties (kinderdagverblijven, peuteropvang en gastouders) hebben hun voorleesgast voor het voorleesontbijt op 24 januari vastgelegd.
Vorig jaar las Prinses Laurentien voor aan kleuters in de bibioltheek van Almere.

Zoals elk jaar leest ook dit jaarweer een prominent voor in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dit jaar is dit Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden. Peuters van kinderopvangorganisatie 2Samen schuiven aan om naar prinses Laurentien te luisteren. Veel andere kinderopvangorganisaties kiezen voor een lokale bekendheid. Kinderdagverblijf Chou-Chou (ook in Den Haag) heeft gemeenteraadslid Richard de Mos uitgenodigd. Bij Forte Kinderopvang komen drie wethouders én de burgemeester voorlezen bij de kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties in Castricum en Limmen.

Dieuwertje Blok

Kinderopvangorganisatie SKSG uit Groningen ontvangt Dieuwertje Blok, en verder ook nog de wethouder Ton Schroor en directeur-bestuurder, Enno van der Werff. Bij peuteropvang Pinokkio, onderdeel van Peuteropvang Heerlen, hebben ze de stadsdichter Merlijn Huntjens gevraagd om voor te lezen. Kinderdagverblijf De Wilderen uit Waalre zoekt het dichterbij huis. Daar lezen de opa’s en papa’s voor terwijl de kinderen genieten van een ontbijtje.

Ssst! De tijger slaapt

Het prentenboek van het jaar is ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Het gaat over een tijger die heerlijk ligt te slapen, maar ook erg in de weg ligt. De andere dieren kunnen er niet langs en gaan op zoek naar manieren om er toch langs te kunnen. Veel organisaties organiseren activiteiten rondom di thema. Bij Plukkebol Kinderopvang in Delft is een hindernisbaan opgesteld en doen kinderen aan tijgeryoga. Stichting het Peutercollege in Rotterdam serveert tijgerbrood en tijgervlokken bij het ontbijt.

Bekijk hier welke activiteiten er allemaal plaatsvinden bij collega’s in het hele land


In dit artikel legt Els Bouthoorn, specialist Jeugd en Educatie van de bibliotheek Rijn en Venen, uit waarom voorlezen belangrijk is, óók aan baby’s. En hoe je dat het beste kunt doen. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.