Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorleesfeestje in de kinderopvang met De Boekfiets

De kinderen van de kinderdagverblijven van Doomijn en Partou in Zwolle werden verrast met een voorleesfeestje. Niemand minder dan wethouder Michiel van Willigen fietste met De Boekfiets langs de locaties, om kinderen interactief voor te lezen met beeld, geluid en spellen. Het project De Boekfiets moet het voorlezen op kinderdagverblijven - en daarbuiten - stimuleren.
voorleesfeestje-in-de-kinderopvang-met-de-boekfiets
Een still van de video van RTV Oost.

Voorlezen is niet alleen ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen, het is ook nog eens heel leuk. Tenminste, dat kan het zijn met de inzet van de voorlezer. Om het voorlezen op kinderdagverblijven te stimuleren en ouders te inspireren ook te gaan voorlezen, gaat er in Zwolle De Boekfiets rond.

Theatervoorstelling

Wethouder Michiel van Willigen stapte zelf op de kleurrijke bakfiets om dit project te promoten. Dat meldt RTV Oost. In de bakfiets zitten onder meer voorleesboeken en spelletjes, ‘om van het voorlezen haast een kleine theatervoorstelling te maken’, aldus de wethouder. De Boekfiets heeft ook als doel om het voorlezen bij ouders te stimuleren en zoekt vrijwilligers die met de bakfiets op kinderopvanglocaties langs willen gaan.

Leerzaam

Van Willigen: ‘Door voorlezen leert een kind meer van de wereld. Ik denk dat kinderen van voorlezen ook slimmer worden. Helaas worden kinderen lang niet altijd of niet zo goed voorgelezen, daarom is het belangrijk dat we mensen helpen om op bijvoorbeeld kinderdagverblijven dit te doen. En dit helpt dan hopelijk ook de ouders om te leren hoe ze zelf meer en beter kunnen voorlezen.’

Over De Boekfiets

De Boekfiets is een concept van Stichting Aanzet en bestaat sinds 2019. Met diverse projecten en trainingen vergroot Aanzet de ontwikkel- en onderwijskansen van kinderen. Aanzet wil met de Boekfiets een aantrekkelijk en speels taalaanbod creëren waardoor kinderen en ouders plezier krijgen in (voor)lezen. De Boekfiets rijdt niet alleen door Zwolle, maar komt op meerdere plekken in het land. Lees hier meer over dit project.

Bekijk hier het volledige artikel en de videobeelden van RTV Oost >>

Een avontuurlijk sprookje, rijk van taal met tot de verbeelding sprekende illustraties. Dat zegt de jury van de Sardes-Leespluim over het kinderboek ‘De kleine houten robot en de boomstam prinses’. Dit boek krijgt de Leespluim van de maand september. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.