Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Vooral vraaguitval in oude stadswijken’

'Vooral vraaguitval in oude stadswijken'

De hardste klappen gaan straks vallen onder de lagere inkomens. Willeke Briede, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Haagse kinderopvangorganisatie DAK Kindercentra waarschuwt voor vraaguitval in vooral oudere wijken in de stad. Het actualiteitenprogramma EenVandaag besteedt hier vanavond aandacht aan.

Ten koste van intergatie
De prognose is dat een kwart van de ouders in 2012 zal afhaken in de kinderopvang vanwege de kostenstijging. Veel kinderopvangorganisaties in grote steden, waaronder DAK zelf zien nu al dat het aantal aanmeldingen terugloopt. In de Haagse Schilderswijk bijvoorbeeld wordt momenteel één op de vier groepen gesloten. Briede denkt dat de grote uitval onder de lagere inkomensgroep ten koste gaat van integratie en de ontwikkeling van kinderen in de kwetsbare buurten.

Teniet gedaan
De Raad van Bestuur van DAK vreest voor de ontwikkeling van deze kinderen. In de gezinnen wordt thuis vaak geen Nederlands gesproken. Als de kinderen niet meer naar de crèche gaan lopen ze een forse taal- en spraakachterstand op. Waarmee alle pogingen ouders en kinderen met een achterstand te helpen integreren teniet worden gedaan.

Kijk vanavond naar EenVandaag. Lees meer >>

Bron: EenVandaag
Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.