Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vooral overschrijding uurtarief in bso

Vooral overschrijding uurtarief in bso

Ouders met kinderen in de dagopvang betalen in 2011 gemiddeld 0,8 % minder dan de gemiddelde uurprijs waarover ze kinderopvangtoeslag ontvangen. In de bso betalen ouders gemiddeld juist 4% meer dan de maximumuurprijs. Dit speelt vanaf 2010 toen werd besloten de uurprijs voor de bso structureel te verlagen.

Tarieven
In 2011 betalen ouders voor de dagopvang gemiddeld €6,31 per uur terwijl de maximumuurprijs €6,36 is. Voor de bso is de maximumuurprijs €5,93, maar ouders betalen gemiddeld €6,17 per uur. In totaal betaalt 37 procent van de ouders in de dagopvang meer dan de maximum uurprijs en 75 procent van de ouders doet dit in de bso.

Ministerie
De maximumuurprijs wordt jaarlijks door het ministerie van SZW vastgesteld. Alle kosten die boven dit tarief komen, zijn voor 100 procent voor rekening van ouders. Minister Kamp maakte dit prijsoverzicht naar aanleiding van het Algemeen Overleg van 23 november.

Download hier de brief van minister Kamp >>

Bron: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. De overheid heeft gekozen voor een toeslag tot een een grens, op basis van een uurprijs. Dit geeft allerlei neveneffecten. Ondernemers smeren de kosten van de opvang uit over zoveel mogelijk uren, zodat ouders maximaal van deze toeslag profiteren. Nogal wiedus dus dat de prijs in de buurt komt van het maximum waarover toeslag betaalt wordt! In dit artikel lijkt het erop dat er een maximum aan de prijs is en dat die door ondernemers overschreden wordt. De uitleg wordt dan dat de meeste ondernemers het voor die prijs kunnen doen en de norm dus voldoende is. Dit zou zo kunnen zijn, maar vervolgens gaat de overheid ook nog een het aantal vergoedingsuren beperken. Het wordt tijd de weeffout van een vergoeding tot een bepaalde uurprijs te herstellen, voordat de overheid de ondernemers in een ambtelijk keurslijf dwingt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.