Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Voor september uitsluitsel voorbereidingskosten

Voor september uitsluitsel voorbereidingskosten

Het ministerie heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang beloofd dat zij voor 1 september uitsluitsel geeft of het berekenen van voorbereidingskosten en feestdagen aan ouders wel toegestaan is of niet. Er is nu veel onduidelijk en ondernemers vragen zich af of zij hun uurtarieven moeten aanpassen en wat ze met de oudercommissie moeten bespreken.

Vraagtekens
Onaangenaam verrast was de Brancheorganisatie, toen zij in een brief van het ministerie van Sociale Zaken las dat feestdagen niet langer meer gedeclareerd mogen worden in de kinderopvang. Medio 2010 stelde een ondernemer een vraag hierover bij het ministerie. De brief die daarop volgde, leverde veel vraagtekens op. De tijd dat pedagogisch medewerkers de bso-middag voorbereiden mag niet worden doorberekend aan ouders. Dat geldt ook voor feestdagen als er geen opvang is. Het eerste punt staat inderdaad geformuleerd in de Wet kinderopvang, maar hier werd nooit eerder op gecontroleerd. Minsiter Kamp kondigde aan dit vanaf 2012 wel te gaan doen.

Ontoelaatbaar
De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft afgelopen dinsdag een spoedgesprek gevoerd met de directeur kinderopvang van het ministerie. Deze vindt het absoluut ontoelaatbaar dat feestdagen niet gedeclareerd mogen worden. Het zou in strijd zijn met de handreiking uurprijzen ondernemers zoals die voordat de wet kinderopvang er was in 2004 zijn overlegd. Daarnaast heeft de Brancheorganisatie vragen op tafel gelegd over het niet mogen declareren van voorbereidingskosten en hoe dat moet met verschillende schooltijden, studiedagen en het onderscheid tussen onder- en bovenbouw.

Lees meer in het nieuwsbericht van de Brancheorganisatie >>

Foto: Stock.XCHNG

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.