Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Volledige vergoeding voor overstap baan in Duitsland

Sta je open voor een baan in de Duitse kinderopvang? FCB en de overheid bieden volledige financiële ondersteuning voor 150 pedagogisch medewerkers die de overstap naar de Duitse arbeidsmarkt willen maken. In totaal is er 105.000 euro beschikbaar.
Volledige vergoeding voor overstap baan in Duitsland
Foto: AFP

In Duitsland is er, vanwege investeringen, een groot tekort aan geschoolde pedagogisch medewerkers. Veel kinderdagverblijven die net over de grens liggen zijn geïnteresseerd in Nederlandse pm’ers. In ons land zitten juist veel ervaren en goed opgeleide pm’ers thuis omdat ze door vraaguitval hun baan zijn kwijtgeraakt.

Maatwerkbegeleiding

FCB biedt pm’ers die aan de slag willen gaan in een Duitse kinderopvang al inhoudelijke ondersteuning met Het Werken-in-Duitsland-loket. Nieuw is dat de organisatie pm’ers ook volledig financieel kan ondersteunen bij hun overstap. Dat betekent dat je diploma in het Duits wordt vertaald, je een Duitse taal- en cultuurcursus mag volgen en maatwerkbegeleiding krijgt bij de erkenning van het diploma en het vinden van een baan in een Duits kinderdagverblijf.

Wat moet je regelen aan papierwerk en verzekeringen om in Duitsland aan de slag te gaan? We geven negen tips.

Meld je aan

De vergoeding geldt voor maximaal 150 pedagogisch medewerkers die op het moment dat ze zich aanmelden nog werkzaam zijn bij een kinderopvangorganisatie. Een traject kost 700 euro per pm’er. Aanvragen kunnen per direct worden ingediend bij het FCB via subsidies@fcb.nl. Vermeld daarin je naam, adres, contactgegevens en de branche waarin je werkzaam bent.

Meer weten? Download de regeling Werken als Pedagogisch medewerker in Duitsland

3 REACTIES

  1. Beste E.L. Borsje en AJ Donks. De conclusie die jullie trekken lijkt mij (gelukkig voor jullie!) onjuist. Er staat inderdaad dat ‘de organisatie’ PMs financieel kan ondersteunen, maar dit verwijst naar het FCB en niet naar een huidige werkgever. Ook zonder werkgever kan je dus hierbij inhoudelijk én financiële steun krijgen.
    Op de website van het FCB is informatie te vinden over hoe het allemaal werkt. Zolang je een gekwalificeerd pedagogisch medewerker bent (met of zonder baan dus, zolang je maar het juiste diploma hebt), kan je hier gebruik van maken. Meer lezen –> http://www.fcb.nl/kinderopvang/sterker-op-de-arbeidsmarkt/werken-in-duitsland/hoe-pak-ik-het-aan/
    Heel erg veel succes ermee und viel Spass!

  2. Lees alle reacties
  3. Helemaal mee eens, E.L.Borsje. Ook ik dacht misschien is dit de manier voor mij om toch in dit prachtige werk aan de slag te kunnen blijven. Maar helaas onze stichting is vorige maand failliet verklaard en ik sta al op straat. Ik zal dus in de poel verder moeten zoeken en steeds als een van de andere honderden mijn cv moeten insturen in de hoop dat ze me er tussen uit vissen. jammer hoor. Jij ook veel succes

  4. Ik begrijp het even niet eerst word er geschreven dat er in Duitsland te weinig pedagogisch medewerkers en er bij ons heel veel thuis zitten i.v.m. vraag uitval, dus met andere woorden ga ik Duitsland werken, in de tekst staat ‘Nieuw is dat de organisatie pm’ers ook volledig financieel kan ondersteunen bij hun overstap’. vervolgens blijkt dat dit alleen kan als je nu nog werk hebt????????? sorry hoor maar dit begrijp ik niet en vind ik heel oneerlijk. Gaat het er niet om om mensen weer aan het werk te krijgen???

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.