Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Visie op kind-volgsysteem ontbreekt in actieplan onderwijs’

Kindvolgsysteem

MOgroep en BOinK, Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang, vinden dat minister van Bijsterveldt (onderwijs) in haar wetsvoorstel geen rekening heeft gehouden met het belang van één kind-volgsysteem voor VVE en onderwijs. Ze beschouwen dit als een gemiste kans.

Afstemming volgsystemen
Van Bijsterveldt presenteerde onlangs het wetsvoorstel ‘Invoering centrale eindtoets & leerlingvolgsysteem’. Hierin streeft ze ernaar dat alle VVE- en onderwijsinstellingen gaan werken met een kind-volgsysteem. MOgroep en BOinK vinden dit te mager. Zij pleiten voor een expliciete vermelding van afstemming van volgsystemen tussen VVE en basisschool.

Doorgaande lijn
Dat verbetert de doorgaande lijn van registratie en overdracht van gegevens door VVE-leidsters naar leerkrachten. Het voorkomt overbodige bureaucratie en onduidelijkheid tussen registratiesystemen. Bovendien is het voor ouders een stuk duidelijker als de voorschoolse educatie hetzelfde kind-volgsysteem gebruikt als de basisschool.
Het wetsvoorstel is onderdeel van het actieplan Beter Presteren van het kabinet om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.