Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijfde medewerker van Utrechtse kinderopvang besmet met coronavirus

Een vijfde medewerker van Kinderopvang De Boerderij in Utrecht is positief getest op het coronavirus COVID-19. De kinderopvang blijft in elk geval deze week dicht, maar mogelijk langer.
mondkapjes kinderopvang
AdobeStock

Dat meldt RTV Utrecht.

Afgelopen weekend werd bekend dat vier medewerkers van dezelfde kinderopvang besmet zijn met het COVID-19 virus. Het is nog niet bekend hoe en wanneer zij het virus hebben opgelopen.

Gesloten

De kinderopvang sloot in elk geval deze hele week de deuren, niet op last van de GGD maar vanwege de kleinere bezetting, liet Kinderopvang De Boerderij eerder al weten. Ook willen ze geen onnodige risico’s op verdere verspreiding van het virus.

In overleg met de oudercommissie wordt onderzocht of ouders een vergoeding krijgen vanwege de gemiste opvang tijdens de sluiting.

Kindje besmet in Limburg

Bij kinderdagverblijf ‘t Blommeke in Lanaken is vandaag een kindje dat symptomen vertoonde van het coronavirus positief getest, meldt De Limburger. ‘Het kindje gaat nu 14 dagen in quarantaine. Het kinderdagverblijf blijft open’, zegt burgemeester Marino Keulen in Het Belang van Limburg.

Coronavirus in Nederland

Het coronavirus verspreidt zich de laatste week weer meer in Nederland. Bekijk de actuele informatie op de website van het RIVM >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.