Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ViaViela neemt gastouderbureau B4kids over

Het grootste gastouderbureau van Nederland, ViaViela, neemt gastouderbureau B4kids van het failliete Estro over. De organisatie zorgt voor persoonlijke begeleiding tijdens het traject om de overgang probleemloos te laten verlopen.
ViaViela neemt gastouderbureau B4kids over
Foto: ANP XTRA

De opvangsituatie verandert niet na de overname. Het gastouderbureau regelt alle administratieve aanpassingen. Op die manier blijft aanspraak op kinderopvangtoeslag behouden en blijft de gastouder verzekerd van inkomsten.

Onrust

Directeur Hubèr Agterberg van ViaViela belooft er alles aan te doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. ‘Een faillissement van een gastouderbureau creëert altijd onrust, zowel bij ouders als bij gastouders’, vertelt Agterberg. ‘Iedereen heeft maar één zorg: hoe zorgen we ervoor dat de opvang gewoon doorgaat?’ Voor ViaViela staat het belang van de betrokken kinderen voorop. Zij moeten bij hun gastouder kunnen blijven.

Goed nieuws voor de gastouders die zich hebben aangesloten bij het gastouderbureau van Estro. Zij krijgen ondanks het faillissement gewoon uitbetaald voor hun opvanguren. De Belastingdienst voorkomt dat kinderopvangtoeslag naar Estro verdwijnt. Lees meer >>

Persoonlijke begeleiding

ViaViela helpt ouders en gastouders tijdens het overnametraject. De gastouders worden persoonlijk begeleid bij de praktische en fiscale zaken rondom de overname. Voor ViaViela is dit niet de eerste keer dat zij gastouders na een faillissement begeleiden. Twee jaar geleden werkte het bureau samen met de failliete gastouderbureaus Flexmoeders en Mr Nosey. Het bureau had toen een overstapaanbod samengesteld voor gastouders van de twee failliete bureaus.

Grootste gastouderbureau

ViaViela verzorgt sinds 2005 de opvang van duizenden kinderen in de vorm van gastouderopvang. Hierin zijn zij de grootste van Nederland. De organisatie verbindt ouders en gastouders via Oppas.nl, het grootste gratis netwerk op het gebied van gastouderschap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.