Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ViaViela diplomeert eenderde van alle gastouders

ViaViela diplomeert eenderde van alle gastouders

Met de diplomering van 15.600 gastouders van ViaViela, is bijna een derde van alle gastouders in Nederland gediplomeerd. De gastouders van ViaViela zijn daarnaast ook nog eens gemiddeld 60 jaar oud en volgden een speciaal op grootouders gerichte opleiding bij het ROC Rivor.

Examen op je 64ste
Gastouderbureau ViaViela richt zich specifiek op grootouders die zich als gastouder wilden professionaliseren. In samenwerking met het ROC Rivor (Rivierenland) werd een traject ontwikkeld dat zich specifiek richt op grootouders. De studie kon vanuit huis en in eigen tempo worden gevolgd. Thea Janssen, gediplomeerde gastouder en oma: ‘Ik pas mijn hele leven lang al op kinderen. Het was daarom wel gek dat ik juist nu, op mijn 64e, examen moest doen. Achteraf gezien was het echt leuk. Gelukkig hebben mijn man en ik het hele opleidingstraject thuis kunnen doen. Niet alleen konden we hierdoor onze eigen tijd indelen, maar we hebben samen ook uitvoerig gesprekken gevoerd over opvoeden en oppassen. Dat was voor ons beide zeer verfrissend.’

Opname in het LRK
Met het diploma voldoen alle 15.600 gastouders aan de kwaliteitseisen voor de gastouderopvang en worden ze opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.